Helgetur til Skrimfjella med grottebesøk og topptur

16. juni
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
DNT Drammen og Omegn, Kongsberg og Omegns Turistforening , Notodden Turlag
Vestfold, Skrim og Luksefjell (se kart)

Med overnatting på Larvik og omegns turistforeningshytte Ivarsbu.

På to dager rekker vi hulebesøk i grottene i Sandåa, bestige den høyeste toppen (med den lille rare brannhytta) via Sigvartstien og klyve litt med en forsmak på ordentlig fjellterreng; vandre på «Buskeruds tak» gjennom myrer og lyngheier; nyte et av årets første fjellbad i friske fjellvann og oppdage de mange frodige bekkekløftene med «urskogsvegetasjon».

Lørdag kveld blir det overnatting i enden av det vakre Stølevannet.

Dagen etter retur til p-plass ved Sandåagrotta via en av de mange blåmerkete rutene på Skrim forbi Urstjern og gjennom de gamle seterområdene.

Dag1: Ca 1 kilometer gange til Sandågrottene og hulebesøk. Topptur ca 3t bratt opp Sigvartstien (4-500 meter stigning) til hytta Styggemannen. 3timer ned over Jotnefjell og Støleseter til overnatting på Ivarsbu. Turleder ordner middag. 6-7 timers tur.

Dag 2: Frokost og rydding av hyttene, turledere ordner kaffe og te.
Avgang ca kl 10.00. Ruten går til Fantefjell- Kongstjern - Urstjern - Hoenseter - Sandå p-plass.

Turområde: Skrimfjella, Vestfold og Buskerud
Kart: Skrim - Vindfjell 1:50 000
Transport: privatbilder, deler på utgiftene til sjåføren.
Oppmøte: DNT Drammen og Omegn lørdag 15.juni kl 9.00 eller på Heistadmoen kl 10.00. ( gi beskjed ved påmelding om du har mulighet til å kjøre)
NB det er ikke tenkt at man skal parkere ved DNTD i helgen hvis du kommer med bil og ikke skal kjøre til Skrim. På denne parkeringsplassen er det betaling. Etter endt påmeldingsfrist avtaler turledere og turdeltakere transport og om noen skal hentes/møtes på veien.
Påmeldingsfrist: 30.mai

Pakketips: sovepose eller lakenpose til overnatting i ubetjent hytte.
Turtyøy, regntøy, fjellstøvler og gamasjer.
Egen tørrmat og drikker til 2 dager, termos, matpakke til lørdag og drikke til middag lørdag.
Tørrmat til frokost søndag og matpakke til søndag.
Ekstra tøy dersom du ønsker å gå inn i grottene, der er det skittent og vått.

Tips: Har du behov for tips og råd er du velkommen til å kontakte Tursenteret vårt i Gågata i Drammen sentrum eller per telefon: 32 25 51 40, mail: butikk@dntdrammen.no

Velkommen med på en spennende helgetur på Skrim!

Helgetur til Skrimfjella med grottebesøk og topptur

Velkommen med på en innholdsrik forsommertur til et av våre mest sjarmerende nærfjellområder - Skrimfjella. Med overnatting på Larvik og omegns turistforeningshytte Ivarsbu. På to dager rekker vi hulebesøk i ...

Turledere:

• Helene Dahlman