Skredkurs

Kurs, Skredkurs, Ski, Fjellsport, Dnt-Ung, Blefjell
Kongsberg og Omegns Turistforening, DNT ung Drammen , DNT ung Notodden

GRUNNLEGGENDE SKREDKURS FOR MED RØDE KORS

16 plasser (6 ledige plasser), meld deg på via hjemmesiden. Siste påmeldingsfrist: 11. Mars

NB: Hvis du er under 18 år, må du ha med deg noen over 18 år.

Kurset koster 700kr for medlemer i DNT og 1400kr for andre.

Ønsker du å vite mer om skredfare og hvordan du bør forholde deg til skredfarlig terreng? Vi arrangerer skredkurs med Røde Kors for å øke bevisstheten og kunnskapen man trenger på vinterfjellet! Kurset er grunnleggende og passer både for ferske og litt mer erfarne. Vi satser på en sosial, lærerik og ikke minst minnerik helg!

PROGRAM

TEORIKVELDEN: 14. Mars. Kl: 18.00-21.00. Kongsberg og Omeng Turistforening ordner med noe å spise. Møte er obligatorisk. Møt opp på Kirketorget 6B, 3616 Kongsberg.

KURSHELGEN: 16-17. Mars: Oppmøte ved Kongsberg og Omegn Turistforenings kontor, Hyttegata 3, 3616. Oppmøte kl. 18.00 ved nevnt adresse. Vi kjører felles biltransport opp mot fjellet. Vi trenger enda flere bilde, si i fra hvis du har mulighet til å kjøre! Vi går opp til Røde Kors sin hytte, skituren er 7 km lang og overnatter i hytta eller i telt hvis du vil. Røde Kors ordner med middag 16. mars, ta med egen mat ellers. Røde Kors holder skredkurs på Lørdagen fra ca. 10 til 13.00, deretter pause også blir det ny økt fra ca. 14.00 til 17.00. Vi vil oppholde oss i området rundt Flisebu.

Kurset er over kl. 17.00 på lørdagen, man kan velge mellom gå 7 km ned til bilene eller overnatte i kantgrop/nødbiuvak til søndagen og deretter gå ned til bilene.

MULIGHET FOR Å SOVE I NØDBIUVAK: 17-18. Mars: Hvis man ønsker kan man overnatte i kantkrop/nødbiuvak. Røde Kors stiller som veiledere for bygging og plassering av kantkrop/nødbiuvak.

Mer informasjon kommer. Dette er et kurs du ikke vil gå glipp av!