Tips til vinterferien

Vinterferien gir muligheter til å oppleve snø på nye måter.
Vinterferien gir muligheter til å oppleve snø på nye måter. Foto: Julie Maske

Vinterferien er her, og mange er fortsatt i byen. Ønsker du noen tips for å komme deg ut litt sammen selv om du kanskje må jobbe denne uka? Vi har samlet noen tips her

Skitur

Selv om mye av skisporene forsvinner i rask fart, meldes det fortsatt om kjøring av løyper og gode løyper flere steder i vårt distrikt. Blefjell har milevis med oppkjørte løyper som kulda klarer å holde på en stund til. I helga er også Solobua åpen. Løypene på Raje og Skrim kjøres fortsatt også, og Kongsberg kommune kjører løyper så lenge de kan. Heistadmoen har både korte og lengre løyper som frister i sola! 

Ta en titt på skisporet.no og finn ut hvilke løyper som er kjørt! 


Skøyter

Hva er vel mer morsomt enn å få med de voksne ut på skøyter? Det er mulig for voksne og barn å låne utstyr i Kølabånn. Det finnes også fortsatt skøyteis på de fleste skolene. Det er bare å ta med hjelm og sette i gang! 

Labbetur

Vi er så heldige i Kongsberg at selv på vinteren er det mange turstier som er åpne for fotturer. Labbeløypene finner du flere steder i byen og de er flotte både på dagtid og kanskje ekstra spennende på kvelden med hodelykt! 

Hvorfor ikke ta kveldsmaten på Beckerkjøkkenet en kveld? Eller ta lunsjen på Fauleplass? Alle labbeløypene har nå også fått turkort, disse kan du hente i Hyttagata 3! Eller du kan finne de på ut.no 


Akedag

Det er fortsatt mange steder med gode akebakker. Akebakken på Heistadmoen skistadion eller Skileiken på Åsen er flotte steder å ta en utflukt. Her er det muligheter for å tenne bål og kose seg lenge. 

Det er også muligheter for å ta en skitur inn til Hanniballbakken og ake der, mens den nye gapahuken er et fint sted for å matpause. 


Hyttetur! 

Har du noen dager fri- men ikke hytte å reise til? Hva med en av de 8 turistforeningshyttene i området her? Alle hyttene er klare for besøk! Det du trenger er DNT-nøkkel, sengetøy og mat. Alle hyttene våre finner du på ut.no, men her er en liten oversikt med bare våre hytter. 

Husk at for å få nøkkelen må minst en i turfølge være medlem, og det er også billigere å overnatte for medlemmer! 

Bli medlem


Overnatt ute! 

Det er milde dager og dersom du aldri har overnattet ute på vintertid før kan dette være en fin start! Du trenger ikke gå langt, opplevelsene kan bli store rett i nærområdet ditt! 

Viktige ting å huske på for at en vinternatt i telt bra: 

- underlaget må være bra! Vinterunderlag med luft/dun er en fordel, eller du kan bruke flere lag under deg. 

- lys. Husk å ta med lommelykt, det blir mørkt

- ta med både noe å ha på hodet og noe ekstra å ta på tær og fingre. 

KOS DEG! 

Vintertelting
Vintertelting Foto: Maria Bratteli

Skrevet av Ingunn Hagen Våer 26. februar 2019