Kom Deg Ut dagen!

Foto: Ingunn Våer

Søndag var den store Kom Deg Ut-dagen i regi av Turistforeningen. Vårt arrangement i år var i Funkelia, og mange små tok med seg de voksne ut hit på søndag!

Barnas Turlag gleder seg alltid til Kom Deg Ut dagen, og i år var også FTU med på laget. Området i Funkelia ble basen, og muligheter for små og lengre turer i området.  

I år tror vi det er rekort i antall små barn i barnevogn! Kanskje ikke så rart, for området i Funkelia er jo enkelt å komme til også med barnevogn. Det er lekestativ og god tomleplass. 

Vi hadde hengt opp natursti med oppgaver både for barn og voksne. Denne gikk oppover i familiebakken og mot den snart ferdig ferdighetsløypa for sykkel. Det var spennende å se for mange!  Vi hadde også med Naturbingo, som ble populært hos de minste! Det rare er at nesten alle fant bananer ute i går... 

Vi hadde også fått pølser fra Gilde og spikka pølsespidd slik at vi kunne grille. Gunnhild fra DNT Ung var på plass for å gi veiledning og råd slik at alle kunne få prøve seg med spikkekniven. Hun sørget også for popcorn og ble nok en favoritt hos mange små! 

Sykkelbanen til Sommersentert  ble prøvd av mange, og det ble god tid til å snakke med kjent og ukjente på benkene i sola mens ungene løp rundt.

I år var det også kunstprosjekt på Kom Deg Ut dagen! Vi ønsker at barna skal få være med å lage noe, og håper kunstprosjektet skal få stå langs Lågen under Elvelangs.  Mange små og litt større var med å feste naturmaterialer på en stor plate. Selv om den opptenga T`en fort ble borte, og vi ikke heelt finner en T i dagens kunst, så skal vi feste på en annen T i lyslenker.

Nå ligger plata med alle kongler, mose, kvister og stein til tørk på kontoret. Så håper vi alle kan se den igjen i senere i september!  

Neste aktivitet med Barnas Turlag er 5. september. Følg oss gjerne på facebook for å få datoer og påminnelser om de kommende arrangementene. 

Ca 300 mennekser tok turen innom oss på Kom Deg ut dagen i går!  

Husk vårt tilbudet på medlemsskap frem til 3. september! Les mer her

Skrevet av Ingunn Hagen Våer 2. september 2019