Covid- 19 og hyttene

Foto: Ragnhild Joachimsen

Hyttene er åpne for å sikre ly til de som alt er i vinterfjellet, men vi fraråder lengre turer i perioden fremover. 

Vi oppfordrer alle til å følge rådene fra Regjering og ikke reise på fritidsreiser nå. Dette gjelder også reiser til våre hytter. Alle våre 8 hytter er ubetjent og vil stå der som en trygghet for de som allerede befinner seg i fjellet, men vi håper folk respekterer rettningslinjene og utsetter hytteturen. 

Fra DNT sentralt: 

Utsett hytteturen 

For å ivareta sikkerheten til de som allerede er i fjellet holdes de selv- og ubetjente hyttene åpne.  

Betjente hytter, altså hytter med betjening og matservering, vil kun holde åpent som selvbetjeningskvarter, altså uten ansatte, men med mulighet for å finne matlager.  Ved de betjente hyttene som ikke har mulighet for selvbetjeningskvarter vil det være et minimum av bemanning for å ivareta sikkerheten for de som eventuelt er ute.  

– Vinterfjellet har tidvis krevende forhold og væromslagene kan komme brått. Hyttene våre står der som en trygghet for de som alt er på tur og som trenger ly, sier Solvang.   

Gå for nærturen  

Til tross for at DNT lar hyttene være åpne, oppfordrer DNT alle om å følge helsemyndighetenes tiltak om å unngå fritidsreiser.  

- Vent med hytte til hytte- turer og utsett planlagte langturer. Dette er ikke tiden for å tillegge redningsmannskap og helsetjenesten potensielt ytterligere belastninger. Ta heller en luftetur der du bor. Frisk luft, dagslys og bevegelse gjør godt, spesielt når dagene er snudd opp ned for oss alle, sier Solvang.   

For presse:   

For ytterligere informasjon, kontakt DNTs pressetelefon på 48 45 05 26.   

Foto: John Petter Nordbø

Skrevet av Ingunn Hagen Våer 13. mars 2020