Uteområde i Pråmvika

Steinheller og grus på uteplassen
Steinheller og grus på uteplassen Foto: Eirik Winsents

I Pråmvika har vi som mål om at flest mulig skal kunne bruke størst mulig av  området. Det har de siste dagene vært dugnad og se så flott det blir! 

Det er onsdag ettermiddag da mobilen ringer på vei hjem fra kontoret. Det er Eirik som står i Pråmvika med en som har noe plater til å legge på steinen og han trenger organisasjonsnummeret vårt. Jeg står midt i gågata, så får ikke helt med meg alle detaljer. 

Men, jeg skjønner at de er i full gang i Pråmvika. Uteområdet skal være tilpasset slik at flest mulig skal kunne bruke området og komme seg både til bålplass, badeplass og være samla. 

Da jeg var der på ferietur i Pråmvika i sommer hadde grusen kommet, nå skjer det mer. 

Foto: Eirik Winsents
Uteområdet - FØR
Uteområdet - FØR

Pråmvika åpna som KOTS siste tilskudd i hyttefamilien i 2018. Hytta er satt sammen av restaurerte gamle tømmerstuer som er bundet sammen av et nybygg. 

Hytta skal også være tilgjengelig for alle i barmarkstida, og har både soverrom med stor nok avstand til at rullestoler skal kunne snu seg, brede dørkarmer så alle skal omme igjennom og flere andre tilretteleggingstiltak slik at alle skal kunne være med. 

Ute har vi som mål at det skal være mulig å komme seg frem til samlingsplasser for de aller aller fleste. At alle skal ha mulighet til å bade og vi håper også å få til en løsning slik at alle kan komme seg ned i og opp av kano/kajakk. 

 

Steinheller og grua på uteplassen
Steinheller og grua på uteplassen Foto: Eirik Winsents

Bålplassen ute har fått både steiner og heller og videre går det gruslagt sti ned mot baderampa. 

Baderampa kommer til å gi også de med behov for rullestol eller hjelp til å holde seg fast i noe mulighet til å komme ned i vannet.  Vi har stor tro på at dette blir en perle for alle! 

Det har også i det siste kommet helt nytt vedskjul bak hovedhytta. Her er bilder fra starten. 

Her kan veden ligge tørt og trygt gjennom vinteren og det er kort for brukere av hytta å fylle opp vedkurven inn. 

Ute har det også kommet et lite vedstabbel som alle kan være med å fylle opp for å ha til bålpanna utover høst og vinter. 

Takk til alle hyttestyre i Pråmvika som gjør dette stedet helt magisk!  

Vedskjul i Pråmvika
Vedskjul i Pråmvika Foto: Eirik Winsents

Skrevet av Ingunn Hagen Våer 3. september 2021