Påskestemning på Daggrø!

Ni stykker fra DNT-Ung Kongsberg valgte å ta turen til Daggrø i påska. Det viste seg å være et veldig godt valg! Sol, fjell og ikke minst et nydelig føre gjorde turen til en flott avslutning på påska.


Turen startet ved Veggli skisenter der det krydde av folk som var på vei opp i bakken eller mot fjellet. Vi fulgte løpa opp killingsaret. Sakte kom utsikten til syne og første rast kom alt i skikrysset. Denne utsikten måtte nytes! I skikrysset tok vi til høyre for Daggrønuten og på godt oppgåtte skispor gikk skituren rast nedover i terrenget. Det ble ekstra spennende for de med langrennsski eller pinneski som de selv kalte skia.

Vel framme til hytta bestemte vi oss for å avslutte dagen med en kveldstur til slettefjell. En fornøyd gjeng kom tilbake til hytta og da sto middagslaging for tur. Det ble bacon surret kylling med tilbehør på selveste påskeaften. Utover kvelden ble det spill, prat og ikke minst å nyte den fantastiske utsikten ut vinduene på Daggrø (som fortsatt var godt synelig i måneskinnet). Det flotte været fortsatte dagen etterpå og det ble en ny rast ved skikrysset med solkrem, kvikklunjs, nistemat og solbriller. Dagens siste turmål gikk til Storegrønut, gruppa delte seg  underveis, men seks sykker nøyt herlig nedkjøring fra fjellet! De to siste deltagerne avluttet turen med å ta langrennsløya rundt Storegrønut. 

Takk for en flott tur med god steming og masse humør! 

Turleder 
Kristin Rian 

Skrevet av Kristin Rian 3. april 2018