Overnattingstur på Øvre fjellstul

Foto: Kristin Rian

Seks stykker fra DNT-ung dro 17-18. februar opp til Øvre fjellstul. Mesteparten hadde aldri vært på Øvre fjellstul og ingen hadde vært der om vinteren. Nydelig utsikt mot både Blefjell og Gaustatoppen, flotte folk og nydelig skiføre var med på å skape en herlig stemming for turen!

En blid gjeng tuslet på lørdagen igjennom idyllisk fjellskog som var nedtynget av snø. Turen skulle egentlig gå til Eriskbu, men hell i uhell så var det svært få i turfølget som hadde vært på Øvre fjellstul og motivasjonen var svært høy for å bli kjent med hytta. Lunsjen ble tatt ikke langt fra skisporet og vi fikk en forsmak av påske sola der vi hadde satt oss ned ved en setervoll. Snøen var perfekt med ca. 20-30 cm med løs snø og med nesten for fine løyer. De store snømengdene ble utnyttet maksimalt da valget sto mellom å dra på en liten kveldstur eller å teste om fjellski egner seg for skihopp! Vi gikk for det siste alternativet. Det var mange mange år siden folk hadde prøvd seg på hopp og alle endte opp med å gjennomføre flere svev i bakken (bortsett fra fotografen). Utover kvelden ble det felles kokkelering ala pølsegryte med paprika, makaroni og kvelden ble avsluttet med en omgang med "ticket to ride". 

På søndagsmorgen ble det fyrt godt i peisen av Håkon som var en av turlederen og folk våknet opp til kaffelukt og varm hytte. Et lavt tåkelag hadde lagt seg over skogen og planene om en lengre topp tur ble satt noe til side. Håkon prøvde seg på et siste hopp.. med sekk, det gikk rett opp og det gikk ned. Han skal ha for innsatsen! For å krydre tilbaketuren gikk gruppa parallelt med løypa over små toppene. Snøen var nydelig og den lille smakebiten gjordet at vi egentlig bare vil ha mer. Det er en god følelse å avslutte turen med ønske om enda mer tur! 

Takk for en flott tur med en herlig gjeng! 

Hilsen 
Kristin Rian (turleder)


Perfekte bakker for å prøve seg på et par hopp ved Øvre fjellstul!  

Skrevet av Kristin Rian 20. februar 2018