Planlegger du påsketur?

Foto: Britt Elin Haga

Denne vinteren gir store sjanser for en flott påske i fjellet. Snøen er i allefall på plass de fleste steder. Vi har samlet noen tips du kan bruke i planleggingen.

Det er ikke noe som hører mer påske til en sol, snø, kvikklunsj og ski. Iallefall er det drømmen for mange. Om du skal langt eller kort ser det ut til at denne påsken kan gi drømmeforhold- iallefall om været holder. 

Husk å ferdes trygt i fjellet. Fjellvettreglene finner du her, og husk at selv om skråninger ser flotte ut i sola, bør du se etter skredvarsler i terrenget. Her er noen tips, men lytt til erfarne fjellfolk ;) 


Drømmer du om hyttepåske, men ikke har egen hytte? Meld deg inn i Turistforeningen, så er du medeier i over 500 hytter i hele Norge!  

Det er mange av de store fjellhyttene som åpner til påske, blant annet åpner Haukeliseter med helt eget påskeprogram (trykk på linkern) . Vi Kongsberg og Omegns Turistforening ønsker dere velkommen til våre hytter. 

Selsli, Sørmyrseter, Sveinsbu, Øvre Fjellstul, Pråmvika,Sigridsbu, Eriksbu og Daggrø. Alle hyttene er ubetjent, det betyr at det ikke er mat i hyttene, men du finner kokemuligheter, dyner og toalettmuligheter her. Det du tar med deg inn- tar du med deg hjem. 

Her finner du et godt hefte om de fleste av våre hytter (Daggrø og Pråmvika mangler, men kommer i det nye opplaget før sommeren!)

Kom gjerne innom kontoret om du ønsker kart, eller annen info! 

Skrevet av Ingunn Hagen Våer 14. mars 2018