Ukas Turtips - Store Trihyrna

Foto: Tor Dalaker Lund

En rundtur om Store Trihyrna er absolutt å anbefale. Området finner du på Meheia, og via Barmsveien.

Tekst: Tor Dalaker Lund

Store Trihyrna er et flott tjern som ligger på høyda mellom Lisetrene og Bjørndalen. Det ligger 622 moh og er omgitt av åpen skog med flotte fjellfuruer. Fasongen på vannet har gitt det navnet: Det har tre «hjørner».

En grei vei til Store Trihyrna starter i nordenden av Villingbuvannet. Hit kommer vi ved å kjøre Barmsveien fra Meheia. Et skilt forteller oss at vi er ved riktig vann.

Fra Villingbuvannet går en stor sti nordover til Nordsetertjern. Her kommer vi inn på turistforeningens blåmerka sti fra Meheia.

Foto: Tor Dalaker Lund
Lengde: ca 5km Start: Villingbuvannet på Meheia Stigning ca 81 meter
Kart: «Turkart Meheia». (Utgitt av Notodden O-lag).Eller: «Tur – og kulturkart Knutefjell (Utgitt av Kongsberg Orienteringslag).

I vestenden av Nordsetertjern er det stikryss med skilter. Vi følger skiltinga til Selsli. Etter en ørliten kilometer er vi framme ved Store Trihyrna. Her er det flott!

Så her bør vi unne oss litt god tid. Den merka stien leder oss videre, og vi får flott utsyn mot Blefjell. Snart går det nedover og vi kommer ut på veien i Bjørndalen.

Vi følger den sørover og ned bakken forbi Barmen. Videre passerer vi Tuvetjønn og Mevann før vi er tilbake ved bilen ved Villingbuvannet.

Hele runden er om lag 5 km og er ganske lettgått, i hvert fall når du har gjort unna stigningen fra Villingbuvannet til Nordsetertjern – fra 489 moh til 570 moh.

Jeg er medlem av DNT..
             Tror jeg...