Tur til Sleikebekkdammen og Trytetjerna

Foto: Tor Dalaker Lund

Et nydelig område flere har oppdaget på vinteren er Sleikebekkdammen og Trytetjerna. Det er også veldig flott på sommeren og her er turtips i området. 

Turtips fra Tor Dalaker Lund


Vi kjører Kisgruveveien sørover fra Saggrenda. Om lag 300 meter før bommen tar en traktorvei av til høyre, mot vest. Her setter vi fra oss bilen og går traktorveien i noenlunde vennlig stigning opp lia. Etter å ha steget ca. 100 høydemeter flater terrenget ut og vi tar til venstre på en tydelig sti. Snart er vi framme ved Sleikebekkdammen, og da har vi nok tilbakelagt drøyt 2 kilometer. I nordenden av vannet har grunneieren bygd en fin gapahuk som er til allmenn avbenyttelse. Setra Sleiken ligger et par hundre meter lenger nord. En tydelig sti tar av rett på andre sida av brua bortafor gapahuken.

Det er selvfølgelig fint å ta seg god tid her ved det fine vannet, kanskje raste i gapahuken og så gå samme veien tilbake. Men dersom man er sulten på noen flere kilometer, er det flott å følge stien sørover på vestsida av Sleikebekkdammen. Litt myrete er det her og der, men med fornuftig fottøy er det helt uproblematisk å gå her. Terrenget er åpent og lettgått, og vi er så vidt innom Kolknuten naturreservat. Snart er vi ved Trytetjerna; de ligger svært flott til i den åpne furuskogen. Også her ligger det en fin gapahuk – med utsyn over et av vanna. Fra gapahuken finner vi en sti som går nordover og kommer inn på skiløypetraséen Bjørndalsrunden. Den følger vi ut lia, og flere steder får vi fine utsyn. Vel nede på veien er det bare å følge den nordover til bilen. – Hele runden er om lag 7-8 km.


Sleikebekkdammen
Sleikebekkdammen Foto: Tor Dalaker Lund

Skrevet av Ingunn Hagen Våer 27. mai 2021