Unge naturtalenter KOngsberg

Foto: Eva Jeanette Johnsen

Kongsberg og omegns turistforening har satt i gang prosjektet Unge Naturtalenter, et lederutviklingsprogram i friluftsliv for ungdom!

15 ungdom mellom 15 og 19 år fra Kongsberg, Flesberg og Rollag får muligheten til å delta i et årslangt program hvor de lærer om ulike typer friluftsliv og turlederrolla. Prosjektet vektlegger personlig vekst og inspirerer til friluftsaktivitet. Deltakerne går fra scratch til å bli utdanna turledere i DNT's turlederstige, samt at de får erfaring fra massevis av ulikt friluftsliv og rike opplevelser.

Oppstartsåret skoleåret 2020/21 håper vi på mange interesserte og at vi legger grunnlaget for mange spenndende år fremover.

Prosjektet skal ha en prosjektleder som jobber med dette og som kommer til å følge ungdommene gjennom hele året. Når hun starter i august vil mer info om hvilke kurs og datoer komme.

Foto: kristin rian

Følg  med her  for mer informasjon utover i august!

De 15 ungdommene som blir valgt ut til Unge Naturtalenter får delta på en rekke ulike kurs, turer og samlinger.

Underveis blir deltakerne introdusert for det øvrige miljøet i DNT ung og inviteres til å bli en del av turledergrupper og det lokale ungdomsstyret.

Forventet tidsbruk fra september 2020 til juli 2021 er ca. 8 helger + 3-4 kvelder + 5-6 feriedager(sommer+vinter).

Vi vil og ha en avslutningstur med utdeling av kursbevis, diplomer og fokus på veien videre.

Søknadsfrist: 15.09

Kort tid etter søknadsfristen vil vi invitere kandidatene til uttakshelg og ferskingkurs på en DNT-hytte i Kongsberg. Dato for helgen kommer snart. På kurset lærer man om basisferdigheter i friluftsliv, som bål, orientering, bekledning, pakking, allemannsretten etc. Utover dette får vi god tid til å bli kjent med hverandre, og det blir snakket mye om prosjektet, motivasjon for å bli med, og hva hele greia innebærer.

Vi vil på uttakshelgen ta inn fler enn det er plass til på prosjektet. Videre etter denne helgen vil de mest aktuelle kandidatene få tilbud om plass i Unge Naturtalenter, og er klare for turer, kurs, samlinger og mye mye moro! De det dessverre ikke er plass til får tilbud om å være med på turlederkurs senere, og får god kjennskap til DNT ung gruppene. DNT har plass til alle :)

Mer info: