Klart det går til Nilsebu

Med rullestol til Nilsebu?! Klart det går!

På Nilsebu i Lyseheiene får man opplevelsen av å virkelig være høyt oppe på fjellet! Vi arrangerer en fjelltur dit for voksne med fysisk funksjonsnedsettelse. Vi satser på en uforglemmelig helg med naturglede, vennskap og aktivitet. Aktivitetsnivået velger man selv!

Fredag
Vi tar kombibåt fra Stavanger (eller Lauvvik) på en spektakulær båttur langs majestestiske Lysefjorden. Nyt utsikten i den vakre fjorden med sine bratte fjellvegger og halvgjemte gårder. Kikk opp og se Preikestolen nedenfra! Når vi ankommer Lysebotn kjører vi bil et par mil opp på fjellet til Nilsebudammen.  Der har vi en båt klar til å frakte alle over Nilsebuvannet til Nilsebu turisthytte. Båten er ikke stor så vi satser på flere turer - de som kommer frem først får begynne å lage middag så spiser vi sammen når alle har kommet frem . Vi bruker kvelden på å bli bedre kjent. Kanskje noen setter ut et garn klar til lørdag....?

Lørdag

Vi har hele lørdagen til å kose oss på fjellet! Dagens aktiviteter legges opp etter deltagernes ønsker. Mulighetene er mange: Nilsebuvatnet er kjent for gode fiskeforhold, og turmulighetene er mange, om man ønsker bare en kortere spasertur eller en mer utfordrende fjelltur. Vi skal ha med et par kanoer, så man kan også få prøvd seg i kano om det frister. Turlederne tilpasser aktiviteter og er veldig fleksible. Vi satser på (egenfanget) fisk til middag lørdagskveld!

Søndag

På søndag spiser vi en god frokost, før vi rydder og vasker ut hytta og pakker båt. Vi vurderer underveis om det blir tid til en liten gå- eller fisketur før avreise. Vi kjører båt igjen for å frakte folk og bagasje til bilene, og så kjører vi ned til Lysebotn, og deretter videre via Sirdalen til Stavanger.

Vi ønsker gjerne velkommen deltagere fra andre deler av landet og avtaler i så fall hensiktsmessig oppmøtested.

Pris - kr. 500 (medlem), kr. 750 (ikke-medlem)
Dersom du har behov for egen ledsager, blir ledsager med uten kostnad. Ledsageren melder seg på med rabattkode LEDSAGER.
Turen er subsidiert med tilskuddsmidler fra Rogaland Fylkeskommune.

Prisen dekker:
Administrasjon, turledelse, overnatting, alle måltider, transport fra oppmøtested (Stavanger eller Lauvvik). Denne turen er støttet av tilskuddsmidler fra Rogaland Fylkeskommune.

Krav til deltakerne:
Denne turen er tilrettelagt for voksne med fysisk funksjonsnedsettelse. Deltagelse i aktiviteter er valgfritt og turlederne vil tilpasse aktivitetene til deltagernes evne. Har du behov for en pause, får du ta en pause! Har du ikke krefter til felles matlaging eller utvask, så ordner andre det. Som deltager har du ansvar for å informere om dine behov, og vi skal gjøre vårt beste for å imøtekomme ønsker.
Vi har plass til to rullestolbrukere, derav (minst) en må ha noe gangfunksjon*
Ellers må deltagere kunne gå 200m uten hjelpemidler (evt. med personhjelp).

Turledere:
Pål Skeggs, Eirill Seim, Torkel Reinertsen, Helen Adamson

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Påmelding
Klikk på "Meld deg på!" knapp til høyre. I tillegg ber vi alle deltagere om å fylle ut deltagerskjema.
Alternativt kan du ta kontakt med Helen Adamson i STF, helen@stf.no, 51840219.

Pakkeliste
Du får tilsendt pakkeliste i forkant av turen. Er du ivrig og ikke kan vente, kan du kikke på DNTs pakkeliste for sommerturer. Siden vi bruker båttransport og går kun dagstur blir det gjerne en litt kortere liste til Nilsebuturen. Trenger du utstyr til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter på Kannik.

Spørsmål?
Lurer du på om dette er noe for deg? Har du spørsmål ellers om turen? Ta kontakt med turansvarlig Helen Adamson - helen@stf.no, 51840219 eller Klart det går deltager Bjarni Dagbjartsson på 482 33 667.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer i DNT. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre DNT Tilrettelagt turer og aktiviteter
Se www.stf.no/dnt-tilrettelagt og følg oss på Facebook. Hold deg oppdatert ved å abonnere på DNT Tilrettelagt Nyhetsbrev

Kontakt: Helen Adamson, Prosjektleder DNT Tilrettelagt i Stavanger Turistforening - helen@stf.no, 51840219.

Klart det går til Nilsebu

Med rullestol til Nilsebu?! Klart det går! På Nilsebu i Lyseheiene får man opplevelsen av å virkelig være høyt oppe på fjellet! Vi arrangerer en fjelltur dit for voksne med fysisk funksjonsnedsettelse. Vi ...

• Helen Adamson eller Bjarni Dagbjartsson
  • Tlf. 51840219 (Helen), 482 33 667 (Bjarni)