DNT Ung - Dagstur med innføring i kulturminner i Gruveåsen

Fellestur

Dato
3. august kl. 12:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kongsberg, Kot, Gruver
Arrangør
Kongsberg og Omegns Turistforening
Dette arrangementet er over!

Er du nyinflyttet til Kongsberg og ikke forstår hva disse patriotene er så stolte av? Eller bodd under en stein? Da er dette turen for deg!

Dette er en lavterskel og sosial gåtur fra Funkelia mellom Underberget og Overberget gruvefel.

Oppmøte ved store treet ved indre parkering i Funkelia til kl 12:00. Vi vil gå til fotts opp veien ved lysløypa bort til Juels gruve, følge Underberget bort til Samuels gruve, opp til Kongens gruve forbi Korset. Vi ender opp ved Gottes Hulfe in der Noth gruve og tar matpause før vi snur og går tilbake via bakkene til Skisenteret. På veien vil vi se gruvehull, hjulstue fundamenter, pukkverk fundamenter, Frokoststenen. (NB! Flere pustepauser underveis med innslag av formidling).

Men sist og ikke minst; Hva i all verden er disse? Hvordan så de ut? Hva gjorde de? Turen bygger på sosialisering og åpent for å stille de «dumme» spørsmålene for å bli kjent med grunnleggende kunnskap om hvilke historiske rester vi kan se i åsen den dag i dag.

Retur ca 16:00. Hvis en ikke har transport opp til Funkelia kan turen bort via Kronene i Håvet anbefales! Husk gode sko, drikke, niste, kvikk lunsj, lett sekk og hvis en ønsker kan en ha med kamera.

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sif Laming Bølstad