Prisoverrekkelse til Pråmvika

Foto: Eva Jeanette Johnsen

Kongsberg og Omegn Turistforeningen fikk onsdagen den 10. Januar tildelt arkitekturprisen fra Kongsberg kommune for hytta Pråmvika. 

Pråmvika kan nås via bom og man kan også ta vannveien over Kolsjø. Hytta er lagt slik til at den er lett tilregnelig, vi håper at dette gjør at den er lett å benytte seg av. Den blant annet bygd slik at skoleklasser og rullestolbrukere skal kunne bruke hytta. Et lite stykke unna er det bygget et naust for lagring av båt og kano. Hytta består av laftekasser som er knyttet sammen med et nyere mellombygg og man tydelig se hva som er nytt og gammelt. 

Kommunens arkitekturpris gikk til Pråmvika på grunn av kombinasjon av gjenbruks i bygget. Gamle bygninger satt samme med nybygg, og med god tilrettelegning til landskapet i nærheten av vannkanten.

Arkitekt firma Friis Arkitekter har tegnet bygget og A til Å Bygg har hatt ansvar for den overordnete utførelsen av Pråmvika. Erik Winseter kom på vegne av turistforeningen og Nils Friis fra Friis arkitekter AS kom for å takke for prisen.

Foreningen er stolte og takknemlige for prisen! Byggekomiteen har virkelig fortjener oppmerksomhet for den flotte jobben de har lagt ned i mange år, og fortsatt gjør. Vi takker alle samarbeidspartnere som har vært med på å få hytta i stand og gjort prosjektet mulig!  


Lp har skrevet om prisoverrekkelsen, den kan du lese her

Pråmvikadugnader finner du her

Foto: Berit Pettersen

Skrevet av Kristin Rian 12. januar 2018