10 tips til uteaktiviteter

Skøyter

Den tradisjonelle Kom Deg ut - dagen i februar blir i år litt annerledes.

Ta med deg hele familien ut på tur søndag 7. februar!

Har du barn mellom 0 - 12 år, som blir medlem 6. eller 7. februar så kommer det en kosebamse av Turbo Fjellrev hjem i posten.

På søndag er det flere måter å delta i trekning om premier

- Ta Turtippen og svar via QR-kodene.                                 (Premier er Turbobamse, Turbokopp eller Trubomatboks)

- Send inn bilde av din snømann  til Kongsberg@dnt.no.  (Premie Turbo matboks)

- Del ditt turbilde med oss på instagram, bruk #KongsbergDNT og #komdegut21  (Premie Valgfri lue)

TI TIPS TIL UTEAKTIVITETER

Tips 1: Ta turtippen

Ta med deg familien i helga på skitur/labbetur på Gamlegrendåsen og svar på Turtippen som henger ute!

Start er på Gamlegrendåsen skole, her vil det være tydlig å se første post, og finne de neste derfra.

Området har skiløyper, labbeløyper, skøyteis og akebakke. Så her er det gode muligheter for å bruke hele dagen.

Vi trekker noen premier blant de som registrer svar via QR-koden!

Tips 2: Kanelsnurrer på primus!

Handle inn en ferdiglaget pizzabunn på rull. Før dere går ut blander dere sammen 50gram smør, 4 ts kanel og 4 ss sukker i en liten boks. Fyr opp primusen på medium varme. Rull ut pizzabunnen og smør på fyllet. Rull sammen til en lang pølse igjen - før dere så skjærer opp i små kanelsnurrer. Stek på begge side til de er gylne. Nyt!

Tips 3: Turbingo!

Å ha et brett med turbingo på lur kan gjøre enhver søndagstur litt mer spennende! Skriv ut denne som Turbo har laget, eller lag deres helt egne turbingo.
Hvem får bingo først?

Tips 4: Stå på skøyter!

Det er mange skøytebaner i nærheten!

Det er på tide å finne frem skøytene! Husk hjelm og varme klær. Å ha med en bruskasse eller noe annet som mindre barn kan støtte seg til er et lurt tips!

Har du ikke skøyter selv er det gratis utlån ved Kølabånn i Kongsberg, til både store og små!

Tips 5: Utendørs maling på snø!

Ta med maleskrinet ut, eller fyll noen tomflasker med vann og konditorfarge. Hvem kan male det vakreste maleriet utendørs? Turbo synes det er gøy om noen vil prøve å male han!

Tips 6: Skileik!

Hva er vel bedre enn å boltre seg i snøen med hopp og sikk-sakk-kjøring? Finn et sted i ditt nærområde hvor det er snø og lag til et skikkelig lekeområde! Ta med ski og akebrett og gjør dere klare for en dag med full fart!

Ps. det er ekstra gøy når foreldrene også er med.

Tips 7: Lag snø-softis!

Dette trenger du: 2 stk 4-liters fryseposer og 1 stk 6-liter frysepose, 1,5dl salt og 6 fulle voksenhender med snø. 3 dl fløte, 3 dl helmelk, 1 dl sukker, 1 ts vaniljesukker.

Slik gjør du det:
Ha fløte, melk, sukker og vaniljesukker i en dobbel 4 liters frysepose. Knyt igjen, og pass på at det er litt luft igjen i posen, slik at blandingen kan bevege seg under ristingen. Fyll en 6 liters frysepose halvfull med snø, is eller isbiter. Hell i saltet. Legg posen med fløteblandingen opp i posen med snø, hold godt rundt toppen av posen og rist til softisen er ferdig (ca. 10 minutter). Bruk votter, dette blir kaldt. Husk at det vil være mye salt utenpå posen med soft-is, så det er lurt å fjerne den ytterste posen, eller skylle/tørke av, før isen klemmes ut av posen.
Vel bekomme!

Ps. Oppskriften har vi lånt fra Andrè i Barnas Turlag Os.

Tips 8: Lag en Turbosnømann!

Klarer dere å lage en snømann som ligner på maskoten til Barnas Turlag, Turbo? Den trenger to store snøklosser som bein, en stor snøball som mage, to armer og et ansikt med ører og et stort stort smil!

Husk at dere kan fylle en vannflaske med blå konditorfarge for å få blåfargen til Turbo også.

Send oss gjerne et bilde sammen med din Turbosnømann. Kanskje det venter en liten premie?

Tips 7: Utforsk vintermørket!

Å gå på tur når det begynner å bli mørkt gir en helt annen opplevelse. Ta med en lommelykt eller hodelykt og utforsk en sti du har gått før. Heng gjerne opp noen reflekser som barna kan lyse på - det er ekstra moro!

Kanskje runder dere av turen med å spise kveldsmaten foran bålet?

Tips 10: Finn enda flere kule vinteraktiviteter i appen KulTur.

Den er oppdatert med 45 nye aktivitetstips for vinteren!

I denne friluftsappen kan barna registrere turaktiviteter og turlengde, og samle poeng hver gang man er ute.

Foto: Eva Jeanette Johnsen
Rykende ferske kanelsnurrer!
Rykende ferske kanelsnurrer! Foto: Bodil Dorothea Gilje
Skriv ut denne, eller lag din egen turbingo!
Skriv ut denne, eller lag din egen turbingo! Foto: DNT
Foto: Ingunn Våer
Lag et kunstverk i snøen!
Lag et kunstverk i snøen! Foto: Therese Lahus
Foto: Terje K