Merkekomiteen gjør seg klar til sommer

Foto: Are Hulbekkmo

Merkekomiteen forbereder seg på å utbedre stiene inn til Styggemann! 

Styggemann og Sørmyrseter er noen av hyttene som ligger i verneområdet Skrim og Sauherad. Det vil si at vi må søke og begrunne hvorfor vi ønsker å tilrettelegge i terrenget. 

Denne gangen er det stiene inn til Styggemann fra stien mellom Hoenseter og Sørmyrseter som trenger litt tilrettelegging. Området består av mye myr og med alle glade turgåere i området er det viktig at vi prøver å bevare myrer. Derfor skal merkekomiteen legge ut enkle klopper slik at tråkket fra oss mennesker samles til et sted og vi sparer naturen rundt. 

Det er noen meter med plank som skal inn, og de første stegene i prosessen er i gang. Plank er kjørt opp til stedet de skal kjøres ut i fra. Planen var at det skulle kjøres så langt som mulig ved hjelp av skuter og dyktige folk.  Kongsberg Røde kors skulle kjøre og få trening i vanskelig terreng og vi plank inn klare til sommerdugnad. På den måten får vi ut det vi trenger og de får trening i å kjøre med vekt på henger. Vinn vinn! Dessverre ser det nok ut som det er litt for tøft område å kjøre i. Så det kan nok bli helikopterløft istedenfor. Vi får se hva vi havner på, men planken er klar! 

Foto: Are Hulbekkmo

Skrevet av Ingunn Hagen Våer 16. mars 2021