Ukas Tur - Sleikebekkdammen

Foto: Tor Dalaker Lund

Sør for Saggrenda er et område meg mange flotte turmuligheter. Denne uka tar vi turen til Sleikebekkdammen.

Tekst: Tor Dalaker Lund

Sleikebekkdammen ligger omtrent fire kilometer sør for Saggrenda og er et populært turmål. Enda mer populært har det blitt å gå dit etter at grunneieren satte opp en fin gapahuk i nordenden av vannet.

Den enkleste måten å komme til Sleikebekkdammen på, er å kjøre Kisgruveveien (bompenger) fra Saggrenda. Etter å ha kjørt ca. 2,7 km, ser vi en bomvei som tar til høyre. Dette er om lag 300 meter før bommen. Her parkerer vi og går veien som stiger behagelig opp lia.

Etter at vi har steget drøyt hundre meter, har vi kommet til enden av veien og følger en stor sti videre bort til tjernet. Da har vi gått bortimot 2,5 km. Det er fint å raste ved gapahuken, og her har vi nydelig utsyn over det fine tjernet. Hvis vi går litt videre, over brua og et par hundre meter nordover, kommer vi til setra Sleiken. Her er det velholdt og fint.

Det er selvfølgelig greit å ta samme veien tilbake, men den som syns det er for tidlig å snu, kan finne stien på vestsida av tjernet og følge den sørover til Trytetjerna. Da kommer vi inn på den velkjente Bjørndalsrunden og følger den ut lia og tilbake til bilen. Det er ikke merka her, men stien er tydelig, og skilter viser oss den rette veien. Fra Sleikebekkdammen til den parkerte bilen er det om lag 4 km.


Kart: «Kongsberg. Norge-serien»
Parkering til gapahuken er ca 2,5 km Rundturen ca 8 km
Tor på Sleiken seter
Tor på Sleiken seter Foto: Terje Fossan

Skrevet av Ingunn Hagen Våer 2. juli 2020